четверг, 6 октября 2016 г.

Смугасті кексики на кефірі


 Цей рецепт вийшов сам по собі, коли вирішила готувати, пізно помітила, що борошна залишилося зовсім трішечки. Ризикнула додати кукурудзяного борошна, все вийшло:) Ви ж можете використовувати одне звичайне борошно при приготуванні.
Нам знадобиться:
  • 100 г борошна
  • 100 г кукурудзяного борошна
  • 80 г вершкового масла
  • 20 мл рослинної олії без запаху
  • 200 мл кефіру (був біфівіт)
  • 150 г цукру
  • 3 ст.л. какао
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. соди
  • дрібка солі
Приготування:
  1. М`яке вершкове масло та олію розтерти з цукром, сіллю та яйцями.
  2. Влити до них кефір (гадаю можна ряжанку, біфівіт, йогурт, сметану), перемішати.
  3. Всипати борошно з гашеною содою, ретельно перемішати.
  4. Розділити тісто на 2 частини: в одну додати 3 ст.л. какао.
  5. У форму для кексиків заливати почергово біле та шоколадне тісто, при випіканні воно перетвориться на візерунки.
  6. Випікати у розігрітій духовці біля 30 хвилин.

Комментариев нет: