воскресенье, 16 октября 2016 г.

Дуже ніжна яблучна запіканка


Синок так захопився аплікаціями, що став сам вигадувати нових рибок, знову попросив їх сфотографувати на згадку:)
Пекла дуже просту й смачну сирну запіканку з яблучками. Раджу готувати запіканку одразу у подвійній кількості складових. Два синочка залишили з цілої сковорідки нам з чоловіком по шматочку:), але, здається, і риби претендували на ці ласі останні шматочки:)

Нам знадобиться:
  • 250 г м`якого сиру (був 5%)
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. цукру + 1 ст.л. - для яблук
  • 3 ст. л. борошна
  • 1/2 ст. сметани (була 15%)
  • дрібка солі
  • 2-3 яблука
  • 2 ст.л. вершкового масла
Приготування:
  1. Яблука очистити від шкірочки та серцевинок, нарізати невеличкими шматочками.
  2. На сковорідці, в якій будете запікати, розтопіть вершкове масло, висипте у нього яблука та 1 ст. л. цукру. Обжарте яблука з обох сторін до м`якостіі та легкої рум` яності, щоб яблучка встигли карамелізуватися.
  3. Окремо розітріть за допомогою блендера сир з яйцями, 3 ст.л. цукру, дрібкою солі та сметаною.
  4. Додайте борошно, перемішайте.
  5. Тісто викладіть на яблука у ще гарячій сковорідці.
  6. Помістіть сковорідку у духовку і випікайте біля 20 хвилин (я трохи перетримала, тому прикрасила пудрою))).
  7. Вживати запіканку краще охолодженою і у перший день (вона з`їдається миттєво))

Комментариев нет: