понедельник, 10 октября 2016 г.

Торт для мами "Панчо"


Наприкінці вересня святкували мамин день народження. За традицією купувати магазинний торт ніхто не захотів, усі розраховували на мій:) Приготувала його швидко й легко, результат виправдав сподівання, усім тортик сподобався.
Нам знадобиться:
Для тіста:
  • 6 яєць
  • 1 1/2 ст. борошна
  • 1 1/2 ст. цукру
  • 3 ст. л. какао
  • 1 ч.л. соку лимона
  • 1/2 ч.л. соди, гашеної соком лимону чи оцтом
  • дрібка солі
Для крема:
  • 2 баночки жирної сметани (була 21% ТМ "Яготинська" 350 мл)
  • 1/2 ст. цукру
  • 100 г вишні (була домашня морожена)
  • жменя волоських горішків
  • мак
  • консервований ананас
  • шоколад
Приготування:
  1. Жовтки відділіть від білків. Два жовтки будуть зайвими. Залиште їх для інших страв, на приклад, майонезу.
  2. Жовтки розітріть з цукром.
  3. Окремо взбийте білки з дрібкою солі та 1 ч.л. лисонного соку.
  4. Обережно з`єднайте жовтки з білками, легенько перемішайте.
  5. Додайте до них поступово борошно з гашеною содою. Перемішайте.
  6. Розділіть тісто на 2 частини. В одну з яких додайте какао.
  7. Деко застеліть пергаментом, вилийте тісто. Почергово спечіть білий та шоколадний коржі.
  8. Підсушіть горішки у духовці.
  9. Випечене тісто обрізати за допомогою великої кришки від каструлі чи сковорідки. Обрізки поділити на квадратики.
  10. Зробити крем: розтерти сметану з цукром.
  11. Збираємо торт: на білий корж намастити шар крему, присипати товченими піджареними волоськими горішками, розмістити вишню та шматочки ананаса. Змастити все сметанним кремом. Далі накриваємо шоколадним коржем, повторюємо все так само як і з білим коржем. Верх обкласти подрібненими шматочками тіста. Гарненько змастити усе сметанним кремом. Прикрасити довільно: розтопити шоколад, посипати дрібним драже...) Поставте хоча б на 12 годин у холодильник, щоб торт набув ніжної вологої маси.

Комментариев нет: