воскресенье, 28 июня 2020 г.

Домашній сир з ряжанки

У таку спеку все менше довіряєш продуктовим магазинам. Маленьким діткам особливо з обережністю слід обирати продукти. Щоб не ризикувати, варю сир сама, про цей спосіб ще не писала, ловіть простий рецепт.

Нам знадобиться:
  • 1 склянка молока
  • 1/2 склянка ряжанки (кефіру)
Приготування:
  1. Молоко доведіть до кипіння й приберіть на хвилинку.
  2. Влийте ряжанку (кефір).
  3. Поверніть на вогонь, час від часу помішуйте, молоко швидко згорнеться і утвориться сир.
  4. Зніміть каструлю, відкиньте сир на сито з марлею процідитися. Дайте охолонути.
  5. Смачний домашній сир готовий!
Сироватку не виливайте, отримаєте на виході 250 мл. На ній можна насмажити оладки або використати у дріжджове тісто.

Читала, що так само можна готувати сир зі сметани або йогурту, але ще не перевіряла. Поки що використовую кефір, коли хочу отримати класичний смак, і ряжанку, коли сир виходить пряжений, наче з дитячої кухні. Експериментуйте, діліться досвідом.

Комментариев нет: