Це, звісно, не перший мій чизкейк, просто так рецепт від Вікторії Мельник називається (книга друга "Чизкейк всередині" стор.44). Дуже простий та вдалий. Нам завжди нагадує "Львівський сирник". Готували на День Батька замість тортика. Приготуйте і ви.
Нам знадобиться:
Для шоколадного штрейзеля:
Нам знадобиться:
Для шоколадного штрейзеля:
- вершкове масло - 75 г
- цукрова пудра - 35 г
- цукор - 40 г
- борошно - 110 г
- сіль - 2 г
- какао - 30 г
- *вишня
Для сирного шару:
- кисломолочний сир (5-20%) - 500 г
- сметана (20-30%) - 100 г
- яйця - 3 шт (150 г)
- цукор - 90 г
- кукурудзяний крохмаль - 15 г
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- У миску просійте борошно разом із какао, додайте цукор, пудру та сіль, перемішайте (я використовувала лише цукор).
- У сухі інгредієнти дрібно нарубайте крижане вершкове масло й розітріть суміш пальцями до стану дрібних крихт.
- Накрийте миску з майбутнім штрейзелем харчовою плівкою і помістіть у холодильник, поки готуватимете начинку.
- На цьому етапі вже можна ввімкнути духовку: розігрійте її до температури 180 градусів і підготуйте форму для випікання - прокладіть дно папером для випічки та змастіть маслом бічні поверхні (якщо форма скляна, як у мене, можна цього не робити).
- Кисломолочний сир протріть через сито (я міксером розтирала).
- Яйця збийте з цукром і ванільним екстрактом на середній швидкості до побіління і збільшення маси мінімум утричі 4-5 хвилин (замість ваніліну використовувала цедру лимону).
- Додайте сир, кукурудзяний крохмаль і перемішайте на мінімальній швидкості. Наприкінці, помішуючи, додайте сметану.
- Розподіліть на дні форми рівно половину шоколадного штрейзеля, ледь утрамбуйте пальцями, покладіть вишні без кісточок, притрусіть їх трішки крохмалем, вилийте сирну начинку і згори притрусіть другою половиною крихт.
- Помістіть у духовку на 40-50 хвилин.
- Коли мине цей час, вийміть чизкейк із духовки, охолодіть до кімнатної температури та помістіть у холодильник на 2 години.
Смакуйте! Не забудьте поцьомати свого татка.
Комментариев нет:
Отправить комментарий