воскресенье, 28 июня 2020 г.

Домашні ватрушки від Лілії Цвіт

Це рецепт прекрасної господині, яка не цурається української і веде свій канал рідною мовою, створюючи якісний український контент. Вдячні їй за це і щиро рекомендуємо підписатися на канал Лілії Цвіт, там знайдете чимало гарних рецептів. А сьогодні у нас ватрушки. Рецепт розрахований на великі ватрушки, у нас були дитячі маленькі, зменшували кількість продуктів майже втричі. Щоб не було плутанини, тут зазначаємо ту кількість продуктів, що й у авторки, а ви враховуйте, коли наважитеся приготувати самі.

Нам знадобиться: 
  • молоко - 500 мл
  • цукор - 200 г
  • сухі дріжджі 16 г (свіжі - 50 г) 
  • борошно - 1500 г 
  • сметана - 200 г 
  • яйця - 2 шт 
  • олія - 30 г
Для начинки:
  • сир - 1 кг
  • цукор - 150 г
  • ванілін
  • яйця - 2 шт
  • сметана - 100 г
  • крохмаль - 40 г
  • цедра лимону
  • куркума - 0,5 ч.л.
  • родзинки - 100 г
Приготування:
  1. У тепле молоко додайте 2 ст.л. цукру (з 200 г), 8 ст.л. борошна (з 1500 г), дріжджі. Гарненько перемішайте, накрийте ємність і приберіть у тепле місце без протягів десь на 15 хв, щоб підійшла опара.
  2. Приготуйте начинку: усе, окрім родзинок перетріть блендером до однорідності. Далі додайте розпарені, вимиті та просушені родзинки. Перемішайте.
  3. Поверніться до опари. Яйця взбийте з цукром, додайте сметану. Влийте їх до опари.
  4. Поступово додайте борошно. Замісіть тісто.
  5. Влийте до нього олію, ще раз замісіть, накрийте плівкою та приберіть мінімум на годину. Після підняття тіста можете ще раз його пом`яти і дати знову підійти. А можете й одразу робити ватрушки.
  6. Відщіпуйте тісто рівномірними шматочками (у Лілії вони 100 г), трохи розкачайте, витісніть круг, так, щоб залишалися обрізки з нього на 1 см більші.
  7. Обрізки складіть навпіл, скрутіть у джгут.
  8. Края круга змастіть водою.
  9. Помістіть по колу джгут, притискаючи пальцями, щоб добре зафіксувався, особливо у місці з`эднання країв.
  10. У серединку покладіть начинку. Викладайте ватрушки на змащене олією деко з запасом, бо тісто ще підніметься.
  11. Дайте декілька хвилин постояти ватрушкам, потім змастіть верх взбитим жовтком.
  12. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 орієнтовно 30 хвилин.

Описала як ми робили, оригінал тут, раджу зазирнути: 


Дякуємо Лілії за смачний рецепт!

Комментариев нет: