Це рецепт прекрасної господині, яка не цурається української і веде свій канал рідною мовою, створюючи якісний український контент. Вдячні їй за це і щиро рекомендуємо підписатися на канал Лілії Цвіт, там знайдете чимало гарних рецептів. А сьогодні у нас ватрушки. Рецепт розрахований на великі ватрушки, у нас були дитячі маленькі, зменшували кількість продуктів майже втричі. Щоб не було плутанини, тут зазначаємо ту кількість продуктів, що й у авторки, а ви враховуйте, коли наважитеся приготувати самі.
Нам знадобиться:
Нам знадобиться:
- молоко - 500 мл
- цукор - 200 г
- сухі дріжджі 16 г (свіжі - 50 г)
- борошно - 1500 г
- сметана - 200 г
- яйця - 2 шт
- олія - 30 г
- сир - 1 кг
- цукор - 150 г
- ванілін
- яйця - 2 шт
- сметана - 100 г
- крохмаль - 40 г
- цедра лимону
- куркума - 0,5 ч.л.
- родзинки - 100 г
- У тепле молоко додайте 2 ст.л. цукру (з 200 г), 8 ст.л. борошна (з 1500 г), дріжджі. Гарненько перемішайте, накрийте ємність і приберіть у тепле місце без протягів десь на 15 хв, щоб підійшла опара.
- Приготуйте начинку: усе, окрім родзинок перетріть блендером до однорідності. Далі додайте розпарені, вимиті та просушені родзинки. Перемішайте.
- Поверніться до опари. Яйця взбийте з цукром, додайте сметану. Влийте їх до опари.
- Поступово додайте борошно. Замісіть тісто.
- Влийте до нього олію, ще раз замісіть, накрийте плівкою та приберіть мінімум на годину. Після підняття тіста можете ще раз його пом`яти і дати знову підійти. А можете й одразу робити ватрушки.
- Відщіпуйте тісто рівномірними шматочками (у Лілії вони 100 г), трохи розкачайте, витісніть круг, так, щоб залишалися обрізки з нього на 1 см більші.
- Обрізки складіть навпіл, скрутіть у джгут.
- Края круга змастіть водою.
- Помістіть по колу джгут, притискаючи пальцями, щоб добре зафіксувався, особливо у місці з`эднання країв.
- У серединку покладіть начинку. Викладайте ватрушки на змащене олією деко з запасом, бо тісто ще підніметься.
- Дайте декілька хвилин постояти ватрушкам, потім змастіть верх взбитим жовтком.
- Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 орієнтовно 30 хвилин.
Описала як ми робили, оригінал тут, раджу зазирнути:
Дякуємо Лілії за смачний рецепт!
Комментариев нет:
Отправить комментарий