четверг, 18 июня 2020 г.

Хек з помідорами та булгуром на пару

Простий і дуже смачний варіант приготування рибки з гарніром. Якихось 20 хвилин і страва, яка не поступається святковій, готова! Замість булгура можна взяти іншу кашу (рис, гречку...), експериментуйте.

Нам знадобиться:
  • 3 шт філе хека
  • 1 скл. булгура 
  • 1 1/2 скл. води
  • сіль
  • перець за бажанням
  • куркума (1/3 ч.л)
  • 2-3 шт. томатів
  • 1 ст.л. сметани
  • 50-100 г твердого сиру
  • зелень петрушки
Приготування:

  1. Хек розморозити, промити, порізати на шматочки.
  2. Булгур промити, всипати до чаші мультиварки, залити водою, посолити.
  3. Зверху встановити ємність для пароварки. Змастити її олією.
  4. Викласти рибу, трішки присолити, якщо хочете, ще перчиком притрусіть.
  5. Накрийте рибу кружелятками томатів.
  6. Змастіть їх сметаною.
  7. Посипте натертим твердим сиром.
  8. Закрийте кришку мультиварки. Оберіть режим "пароварка", встановіть 20 хвилин. І чекайте на свою смакоту:)
  9. Подаючи, додайте подрібнену зелень петрушки.

Смачного!

Комментариев нет: