Цей рецепт з однієї з улюблених мною книг відомої галицької кулінарки Дарії Цвєк "Солодке печиво". Як і усі, що до цього робила, досить вдалий. Правда, я адаптувала його під наші смаки та наявні продукти. Так, в оригіналі передбачалася сметана, я її замінила на домашній йогурт. Цукру треба було аж 250 г, мені здалося, що це буде надто солодко, адже є ще мед, тому зменшила його кількість. Ще не знаю чи дійсно авторкою так було зазначено чи "Видавництво Старого Лева" щось не так зрозуміло: 1 ч.л. гвоздики (!), я не ризикнула стільки додати на 300 г борошна, також зменшила кількість спеції. Все чудово вийшло, мої хлопці вже замовили спекти медівник ще. Отже, ділюся експериментом.
Нам знадобиться:
- 150 г меду
- 200 г йогурту (сметани, кефіру)
- 300 г борошна
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 2 ст.л.олії
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. меленої кориці
- дрібка меленої гвоздики
- декілька штук волоських горіхів
- Цукор, яйця, мед, йогурт розтерти до утворення піни.
- Далі вимішати з олією, корицею і гвоздикою.
- Поступово всипати просіяне борошно з содою і розтирати суміш до густоти сметани.
- Вилити у змащену маслом і притрушену борошном форму, посипати грубо посіченими горіхами.
- Пекти спочатку в теплій (150 градусів), а як тісто підійде - гарячій (190-200 градусів) духовці.
- Виймати з форми холодним.
Такий медівник дуже смакує з молочком.
Комментариев нет:
Отправить комментарий