вторник, 24 марта 2020 г.

Білий хліб


Гарної фотографії не вдалося знайти, бо цей хлібець дуже швидко з`їли мої хлопці. 
За основу брала рецепт Класичний білий хліб, і виник він сам по собі, бо збиралася пекти просто білий хліб, а борошно закінчилося, тож додала частину цільнозернового пшеничного, всипала трішки насіння чіа, конопляного та льняного. Результат вийшов навіть кращим за основний рецепт. Буду ще експериментувати з пропорціями.

Нам знадобиться:

  • 450 г борошна
  • 50 г цільнозернового пшеничного борошна
  • 320 г води
  • 12 г цукру
  • 10 г солі
  • 4 г сухих швидкодіючих дріжджів
Приготування:
  1. В ємності хлібопічки розвести опару: у теплу воду всипати дріжджі, цукор та 70-100 г борошна (з загальної маси). Розмішати, закрити хлібопічку і дати запрацювати дріжджам (хвилин на 20).
  2. Додати сіль та решту борошна.
  3. Вмикайте хлібопічку, обирайте вагу 600 г, середню ступінь випікання, режим "Основний" №1.
  4. За бажанням після першого замісу тіста можете додати насіння, яке полюбляєте (льону, коноплі, чіа, кунжуту, маку...).
Хлібчик на відміну від класичного білого хлібу має більш повітряну структуру і рум`яний верх.

Комментариев нет: