пятница, 13 марта 2020 г.

Мандариновий зефір

 Дотримуюсь обіцянки, ділюся рецептом смачного та натурального зефіру з мандарин.
Нам знадобиться:

  • 250 г фруктового пюре (з них 130 г - з мандарин, 120 г - з яблук)
  • 200 г цукру (для пюре)
  • 12 г агару
  • 150 г води
  • 400 г цукру (для сиропу)
  • 60 г білків (приблизно 2 яйця С1)
  • цукрова пудра (для обсипки)
Приготування:

  1. Яблука очистити від шкірки та зернят, нарізати кубиками. Висипати у каструлю, додати 1-2 ст.л. води і тушкувати на вогні до м`якості (приблизно 10 хвилин). Дати охолонути, пробити блендером.
  2. Мандарини почистити, якщо сорт має тверді перетинки, то краще їх очистити, якщо ж м`які, вийміть лише кісточки і пробийте блендером. Можете додати цедру 1-2 мандарин.
  3. В кастрюльку помістити 130 г пюре з мандарин, 120 г пюре з яблук, засипати цукром і уварювати на середньому вогні (пюре буде схоже на джем). Дати охолонути хоча б до 19 градусів (а краще зробіть це заздалегідь).
  4. В дежу міксера перекладіть пюре і 2 білка. 
  5. Для сиропу змішайте 400 г цукру та 12 г агару. Залийте в каструлі 150 г води. Тепер одночасно взбивайте на швидких обертах міксера  пюре і на плиті, постійно помішуючи сироп. Це також займе приблизно 10 хв. Як тільки сироп досягне 110 градусів, побачите, що рідина з ложки не буде капати, а набуде консистенції стабільної тягучої нитки.
  6. Переведіть міксер на середні оберти і потихеньку вливайте сироп в дежу (між вінчиками і стінками дежі). Як тільки весь сироп виллється, переключіть міксер на максимальну швидкість.
  7. Взбивайте ще біля 5 хвилин (за вінчиком потягнеться маса і не буде падати чи стікати).
  8. Готову зефірну масу одразу перекладіть у кондитерський мішок.
  9. На поверхні, застеленій пергаментом, за допомогою насадки (від центру по колу) сформуйте зефір.
  10. Залиште стабілізуватися зефір за кімнатної температури на ніч або мінімум 5 годин.
  11. Через ситечко притрусіть половинки зефіру цукровою пудрою. 
  12. За бажанням можете склеїти половинки між собою. Акуратно обтрусіть у руках зефір від зайвої пудри, викладуйте на пергаментні тарталетки.
Готовий зефір слід зберігати в холодильнику в закритому вигляді до 3 діб.
Ніби все. 
Смачного!


Комментариев нет: