четверг, 19 марта 2020 г.

Апельсинове печиво


Якби не було у складниках 1 яйця, цей рецепт легко можна було б назвати веганським. Дуже просте у приготуванні, ароматне з цікавою структурою, неодмінно сподобається дітям. 

Нам знадобиться:
  • 300 г борошна
  • 150 г цукру
  • 100 мл рафінованоі оліі
  • 1 яйце
  • 30 мл апельсинового соку
  • цедра одного апельсина
  • 1/2 ч. л. соди, гашеної соком лимону або оцтом
  • дрібка солі
  • *ще трішки цукру та пудри для формування печива

  • Приготування:
    1. Яйце збийте з сіллю та цукром. 
    2. Додайте цедру і сік апельсина, олію, знову збийте до однорідності. 
    3. Поступово введіть борошно і соду в два прийоми. Замісіть тісто. Воно буде м'яким, не забитим. Загорніть в харчову плівку, приберіть на 1 - 2 години в холодильник (або якщо кортить швиденько приготувати: сховайте на 10 хвилин в морозилку).
    4. Із тіста сформуйте невеликі кульки, розміром з волоський горіх. Обкачайте кульку тіста спочатку в цукрі, потім у цукровій пудрі. 
    5. Викладуйте кульки на силіконовий килимок чи пергамент з запасом у відстані одна від одної і трохи притиснувши їх долонею. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці, за температури 180 градусів біля 10  хвилин. Дайте повністю охолонути, потім зніміть з дека.
    Наступного разу спробуємо приготувати за цим ж рецептом лимонне печиво.
    Будьте здорові, готуйте із задоволенням!

    Комментариев нет: