воскресенье, 1 января 2017 г.

Шоколадний торт з вишнями

 Друзі! Вітаю вас усіх, що ми цей рік пережили. Бажаю, щоб новий 2017 рік був для нас та нашої країни добрішим, продуктивнішим та позитивнішим. Нехай кожен знайде те, що давно шукав, досягне того, чого прагнув. Шануймося та кохаймося! Миру усім!

Цьогоріч пекла ось такий легкий та смачний тортик. Приготувати його можна як звичайним способом: готовий бісквіт розрізати на коржі та перемастити кремом або як я - порізати бісквіт на шматочки та перемішати з кремом
Нам знадобиться:
  • 2 скл. борошна
  • 3 яйця
  • 1 1/2 скл. кефіру (йогурта, сметани, ряжанки тощо)
  • 1/2 скл. рослинної олії без запаху
  • 2/3 скл. цукру
  • 50 г какао
  • 1 ч.л. соди, гашеної соком лимону чи оцтом
  • сіль
  • 1 баночка вареного згещеного молока
  • 1 пачка вершкового масла
  • *вишня (була домашня заморожена без кісточок)
  • *кокосова стружка
  • *цедра лимону
  • *насіння кунжута
Приготування:
  1. У двох різних мисках змішати: 1) яйця+олія+цукор+кефір; 2) борошно+какао+сода, гашена соком лимону.
  2.  З`єднати усі складові, за допомогою ложки швиденько замісити тісто.
  3. Вилити тісто у форму для випічки та випікати біля півгодини. Готовому бісквіту дати охолонути.
  4. Подрібнити бісквіт на шматочки.
  5. Приготувати крем: розм`якшене вершкове масло розтерти блендером. Додати холодне згущене молоко та цедру лимону, ще раз взбити. Готово!
  6. Перемішати крем з бісквітом.
  7. Надати торту необхідної форми. В нас з нагоди свята була ялинка.
  8. Прикрасити за бажанням. Ми посипали кокосовою стружкою та підсушеним насінням кунжута, імітуючи сніг. Зверху та всередину поклали вишню. Притрусили зеленим цукром.
 У тортик можна додати підсмажених волоських горішків, буде ще смачніше.

Комментариев нет: