четверг, 26 мая 2016 г.

Рогалики з горішками

Заким дітки спали спекла ось такі рогалики. З однієї порції тіста вийшло 8 рогаликів, якщо вам треба більше, помножте продукти на бажану кількість.
Нам знадобиться:
  • 1 ст. борошна
  • 50 г вершкового масла (4 ст.л.)
  • 1 ст.л. сметани
  • 1/3 ст. волоських горіхів
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • сіль
Приготування:
  1. Масло посікти у борошні.
  2. Додати сметану, сіль і замісити еластичне тісто. Скатати у шар.
  3. Поставити у морозильну камеру на 5-10 хвилин.
  4. Тим часом подрібнити горішки (скалкою чи блендером).
  5. Тісто раскатати якомога тонкіше. Корж розрізати на рівні частини (ось так *).
  6. Змастити тонким шаром меду, присипати горішками і згорнути рулетиками у напрямку від широкого краю до вузького (можна й одразу приготувати начинку, змішавши мед з горішками).
  7. Випікати до золотистого кольору. Готові пересипати цукровою пудрою.

Порада: для того, щоб отримати рум`яні рогалики, перед випіканням їх можна змастити чимось з цього на вибір: яйцем, цукровою водою, чаєм, кавою з молоком. 
Я нічим не змащувала, бо й так уплетуть))

Рогалики помістила у кошик, сплетений синочком на майстер-класі від майстрині Інни Лисичкиної під час Всеукраїнського туристичного фестивалю "У гості до українців". Тепер маємо приємну згадку.

Комментариев нет: