Заким дітки спали спекла ось такі рогалики. З однієї порції тіста вийшло 8 рогаликів, якщо вам треба більше, помножте продукти на бажану кількість.
Нам знадобиться:
Приготування:Нам знадобиться:
- 1 ст. борошна
- 50 г вершкового масла (4 ст.л.)
- 1 ст.л. сметани
- 1/3 ст. волоських горіхів
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. цукрової пудри
- сіль
- Масло посікти у борошні.
- Додати сметану, сіль і замісити еластичне тісто. Скатати у шар.
- Поставити у морозильну камеру на 5-10 хвилин.
- Тим часом подрібнити горішки (скалкою чи блендером).
- Тісто раскатати якомога тонкіше. Корж розрізати на рівні частини (ось так *).
- Змастити тонким шаром меду, присипати горішками і згорнути рулетиками у напрямку від широкого краю до вузького (можна й одразу приготувати начинку, змішавши мед з горішками).
- Випікати до золотистого кольору. Готові пересипати цукровою пудрою.
Порада: для того, щоб отримати рум`яні рогалики, перед випіканням їх можна змастити чимось з цього на вибір: яйцем, цукровою водою, чаєм, кавою з молоком.
Я нічим не змащувала, бо й так уплетуть))
Рогалики помістила у кошик, сплетений синочком на майстер-класі від майстрині Інни Лисичкиної під час Всеукраїнського туристичного фестивалю "У гості до українців". Тепер маємо приємну згадку.
Комментариев нет:
Отправить комментарий