За роки маю великий досвід власної великодньої випічки, але щороку додаю щось нове й від відомих кондитерів. Оскільки несподівано багато часу випало на підготовку до свята, наекспериментувалася з декількома рецептами. Випробувала новенький від Лізи Глінської - краффіни. Робила трьох смаків - з родзинками, вишнею та маком. Вийшли з першого разу, усім сподобалися, отже занотовую і ділюся з іншими.
З зазначеної кількості складників виходить 6 невеличких краффінів діаметром 10 см, заввишки 12 см.
Нам знадобиться:
Для опари:
Приготування:
Викладуйте краффіни у форми і дайте їм ще там трішки підійти. Далі випікайте за 180 градусів, 30-35 хвилин.
Як добре охолонуть, можете прикрасити верх цукровою пудрою.
У нас вийшли ось такі нарядні краффіни з вишнею:
З родзинками:
З маком встигли сфотографувати лише на загальному фото. Усе вмить злопали діти:)
З зазначеної кількості складників виходить 6 невеличких краффінів діаметром 10 см, заввишки 12 см.
Нам знадобиться:
Для опари:
- 300 мл молока
- 20 г цукру
- 5 г сухих дріжджів (або 15 г свіжих)
- 150 г борошна
- 100 г яєць (2 шт.)
- 100 г цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 500 г борошна
- 200 г вершкового масла найвищої жирності (1/2 пачки - для тіста, 1/2 пачки - для перемащування)
- 200 г темних родзинок
- 200 г в`яленої вишні
- мак
- 100 мл води
- 100 г цукру
- цукрова пудра
Приготування:
- Опара: змішати дріжджі з борошном та цукром, всипати їх у тепле молоко. Перемішати до однорідності. Накрити плівкою/рушником і прибрати на декілька хвилин у тепле місце.
- Готуємо сироп для родзинок: в гарячу воду всипати цукор. Дати охолонути. Добре вимиті родзинки залити сиропом і залишити на час поки буде дозрівати тісто.
- Для тіста змішати яйця з цукром та сіллю, влити в опару.
- Просіяти борошно, з`єднати з м`яким вершковим маслом, всипати до опари і замісити тісто.
- Накрити тісто рушником/плівкою і прибрати у тепле місце мінімум на годину.
- Процідити родзинки від сиропу.
- Готове тісто розділити на 6 рівних частин. Сформувати кульки і накрити їх харчовою плівкою, щоб не завітрилися поки будете працювати з тістом.
- Розкачайте тісто у формі прямокутника десь 30х40 см (не товше 3 мм).
- Щедро змастіть поверхню тіста м`яким вершковим маслом.
- Залежно від обраного смаку далі посипте родзинками або вишнею або сухим маком.
- Щільно скрутіть тісто рулетиком.
- Розріжте рулетик вздовж гострим ножем, залишивши зверху декілька см цілим.
- По черзі скручуйте у протилжні боки частини рулету, наче равликів. Як це краще зробити можете подивитися у авторки рецепту тут:
Викладуйте краффіни у форми і дайте їм ще там трішки підійти. Далі випікайте за 180 градусів, 30-35 хвилин.
Як добре охолонуть, можете прикрасити верх цукровою пудрою.
У нас вийшли ось такі нарядні краффіни з вишнею:
З родзинками:
З маком встигли сфотографувати лише на загальному фото. Усе вмить злопали діти:)
Комментариев нет:
Отправить комментарий