понедельник, 21 января 2019 г.

Шоколадний медовик

Цей тортик печу частенько, але якось часу бракує тут поділитися. Він дуже шоколадний і подобається моїм дітям. Ось, глиняні рукотвори старшого сина надихнули вперше за цей рік розмістити тут рецепт. Тепер будемо милуватися ними і в інтернеті:) Ловіть рецепт:
Нам знадобиться:
  • 4 яйця
  • 250-300 г цукру
  • 4 ст.л. меду
  • 150 г вершкового масла
  • 400 г борошна
  • 80 г какао
  • 1,5 ч.л. соди
  • дрібка солі
Крем на вибір, підійде навіть просто з сметаною та цукром або згущене молоко+вершкове масло. Якщо захочете, щоб було його помітно і маєте час, то приготуйте з вершками. На нього тоді знадобиться:
  • 0,5 л вершків 33% жирності
  • 0,5 л сметани 20% жирності
  • 200 г цукру (пудри)
  • 150 г волоських горішків
Приготування:
  1. Візьміть величеньку каструлю. Вбийте в неї яйця, всипте сіль та цукор, перемішайте.
  2. Додайте мед та какао, перемішайте.
  3. Поставте каструлю на вогонь, вкиньте ще вершкове масло і при постійному помішуванні доведіть суміш до кипіння.
  4. Знявши з вогню, одразу ж вкиньте соду і помішуйте до однорідності. Маса повинна збільшитися принаймні вдвічі. Дайте охолонути до теплого стану.
  5. Поступово висипайте борошно і вимішуйте еластичне тісто. Для зручності можете одразу скатати тісто у кулькі (в кількості, що вам потрібна, у мене було 9, 8 для перемащування кремом, і один для посипки). Накрийте їх плівкою і приберіть у холодильник на годинку.
  6. По черзі тісто розкатайте на пергаменті або силіконовому килимку, обріжте по формі у вигляді кола. Випікайте за 200 градусів біля 5 хв.
  7. Крем: сметану взбити до густої маси, додати 100 г цукру, ще раз взбити. Окремо взбити холодні вершки з 100 г цукру. Змішати дві маси, крем готовий!
  8. Торт збирається просто: корж змащується кремом, присипається подрібненими горішками, найвищий корж на ваш розсуд або так само або як у мене - подрібненим коржем та тертим кокосом. У будь-якому разі торт буде смачним.

Комментариев нет: