Цей тортик печу частенько, але якось часу бракує тут поділитися. Він дуже шоколадний і подобається моїм дітям. Ось, глиняні рукотвори старшого сина надихнули вперше за цей рік розмістити тут рецепт. Тепер будемо милуватися ними і в інтернеті:) Ловіть рецепт:
Нам знадобиться:
Крем на вибір, підійде навіть просто з сметаною та цукром або згущене молоко+вершкове масло. Якщо захочете, щоб було його помітно і маєте час, то приготуйте з вершками. На нього тоді знадобиться:Нам знадобиться:
- 4 яйця
- 250-300 г цукру
- 4 ст.л. меду
- 150 г вершкового масла
- 400 г борошна
- 80 г какао
- 1,5 ч.л. соди
- дрібка солі
- 0,5 л вершків 33% жирності
- 0,5 л сметани 20% жирності
- 200 г цукру (пудри)
- 150 г волоських горішків
- Візьміть величеньку каструлю. Вбийте в неї яйця, всипте сіль та цукор, перемішайте.
- Додайте мед та какао, перемішайте.
- Поставте каструлю на вогонь, вкиньте ще вершкове масло і при постійному помішуванні доведіть суміш до кипіння.
- Знявши з вогню, одразу ж вкиньте соду і помішуйте до однорідності. Маса повинна збільшитися принаймні вдвічі. Дайте охолонути до теплого стану.
- Поступово висипайте борошно і вимішуйте еластичне тісто. Для зручності можете одразу скатати тісто у кулькі (в кількості, що вам потрібна, у мене було 9, 8 для перемащування кремом, і один для посипки). Накрийте їх плівкою і приберіть у холодильник на годинку.
- По черзі тісто розкатайте на пергаменті або силіконовому килимку, обріжте по формі у вигляді кола. Випікайте за 200 градусів біля 5 хв.
- Крем: сметану взбити до густої маси, додати 100 г цукру, ще раз взбити. Окремо взбити холодні вершки з 100 г цукру. Змішати дві маси, крем готовий!
- Торт збирається просто: корж змащується кремом, присипається подрібненими горішками, найвищий корж на ваш розсуд або так само або як у мене - подрібненим коржем та тертим кокосом. У будь-якому разі торт буде смачним.
Комментариев нет:
Отправить комментарий