воскресенье, 11 июня 2017 г.

Смородиновий пиріг

На приготування цього смачненького пирога було дві причини: перша - потреба розвантаження морозильної камери для ягід з нового сезону і друга - синок подарував мальву і попросив її сфотографувати:) Ось, сумістила обидві задачі в одному рішенні:)

Пиріг був спечений у формі діаметром 26 см.

Нам знадобиться:
Для тіста:
  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
Для начинки:
  • 500 г смородини
  • 3 жовтка
  • 100 г цукру
  • 125 г очищених волоських горішків (можна молотого мигдаля)
  • 3 білка
  • *4 ст.л. цукрової пудри (за бажанням)
Приготування:
  1. В просіяне борошно додати вершкове масло, цукор, яйце та замісити тісто. Загорнути його у плівку та прибрати у холодильник на 2 години.
  2. Тим часом розморозьте смородину, дайте їй стікти.
  3. 3 жовтка з 50 г цукру розтерти добіла й додати подрібнені горіхи.
  4. 3 білка з 50 г цукру взбити у тугу піну, потім з`єднати з розтертими жовтками.
  5. Додати смородину та перемішати.
  6. Духовку розігріти до 200 градусів.
  7. Тісто розкатати на присипаному борошном столі коржиком й викласти ним дно та стінки форми. Наколоти його виделкю, розкласти начинку й вирівняти верх.
  8. Пиріг випікати 40 хв. на другому рівні знизу.
  9. Готовому пирогу дати охолонути у формі. За потребою та бажанням присипати цукровою пудрою.
От таким пиріг був до випікання:)


Дуже вдале поєднання горішків з ягодами.

Комментариев нет: