На приготування цього смачненького пирога було дві причини: перша - потреба розвантаження морозильної камери для ягід з нового сезону і друга - синок подарував мальву і попросив її сфотографувати:) Ось, сумістила обидві задачі в одному рішенні:)
Пиріг був спечений у формі діаметром 26 см.
Нам знадобиться:
Для тіста:
Пиріг був спечений у формі діаметром 26 см.
Нам знадобиться:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 500 г смородини
- 3 жовтка
- 100 г цукру
- 125 г очищених волоських горішків (можна молотого мигдаля)
- 3 білка
- *4 ст.л. цукрової пудри (за бажанням)
- В просіяне борошно додати вершкове масло, цукор, яйце та замісити тісто. Загорнути його у плівку та прибрати у холодильник на 2 години.
- Тим часом розморозьте смородину, дайте їй стікти.
- 3 жовтка з 50 г цукру розтерти добіла й додати подрібнені горіхи.
- 3 білка з 50 г цукру взбити у тугу піну, потім з`єднати з розтертими жовтками.
- Додати смородину та перемішати.
- Духовку розігріти до 200 градусів.
- Тісто розкатати на присипаному борошном столі коржиком й викласти ним дно та стінки форми. Наколоти його виделкю, розкласти начинку й вирівняти верх.
- Пиріг випікати 40 хв. на другому рівні знизу.
- Готовому пирогу дати охолонути у формі. За потребою та бажанням присипати цукровою пудрою.
Дуже вдале поєднання горішків з ягодами.
Комментариев нет:
Отправить комментарий