Подорожуючи Львовом ми з чоловіком поласували найсмачнішою, як на мене, сирною запіканкою, яку львів`яни називають сирником:)
Довго шукала рецепт і ось Костя Грубич поділився секретом приготування. Перевірила, неймовірно смачно! Опишу як робила я, а з оригіналом можете ознайомитися тут: Смачна країна. Львівський сирник
Нам знадобиться:
Довго шукала рецепт і ось Костя Грубич поділився секретом приготування. Перевірила, неймовірно смачно! Опишу як робила я, а з оригіналом можете ознайомитися тут: Смачна країна. Львівський сирник
Нам знадобиться:
- 500 г сиру 9%
- 4 яйця
- 150 г цукру
- жменя родзинок
- 100 г вершкового масла
- цедра 1 лимону
- 1 ст.л. манки
- дрібка солі
Для глазурі:
- 1 ст.л. вершкового масла
- 2 ст.л. какао-порошку
- 3 ст.л. сметани
- 2 ст.л. цукру
- Родзинки запарити.
- Сир гарненько перетерти блендером до однорідності.
- Жовтки взбити з цукром.
- Змішайте сир, родзинки, розм`якшене вершкове масло, лимонну цедру, манку, жовтки з цукром.
- Окремо взбийте білки (4 шт.) з дрібкою солі.
- Обережно змішайте білки з сирною масою.
- Форму змастіть вершковою масою та влийте майбутній сирник.
- Випікайте при 150 градусах біля години. Якщо верхівка сирника почне підгоряти, накрийте верх форми фольгою. Готовий сирник не виймайте з форми доки не охолоне.
- Приготуйте глазур: 1 ст.л. вершкового масла, 2 ст.л. какао-порошку, 3 ст.л. сметани, 2 ст.л. цукру потримайте у кастрюлі на вогні до загустіння.
- Вкрийте сирник глазур`ю та поставте у холодильник до ранку (якщо витримаєте:) )
Комментариев нет:
Отправить комментарий