пятница, 24 февраля 2017 г.

Львівський сирник

 Подорожуючи Львовом ми з чоловіком поласували найсмачнішою, як на мене, сирною запіканкою, яку львів`яни називають сирником:)
Довго шукала рецепт і ось Костя Грубич поділився секретом приготування. Перевірила, неймовірно смачно! Опишу як робила я, а з оригіналом можете ознайомитися тут: Смачна країна. Львівський сирник
Нам знадобиться:
  • 500 г сиру 9%
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • жменя родзинок
  • 100 г вершкового масла
  • цедра 1 лимону
  • 1 ст.л. манки
  • дрібка солі 
Для глазурі:
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 3 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. цукру
Приготування:
  1. Родзинки запарити.
  2. Сир гарненько перетерти блендером до однорідності.
  3. Жовтки взбити з цукром.
  4. Змішайте сир, родзинки, розм`якшене вершкове масло, лимонну цедру, манку, жовтки з цукром.
  5. Окремо взбийте білки (4 шт.) з дрібкою солі.
  6. Обережно змішайте білки з сирною масою.
  7. Форму змастіть вершковою масою та влийте майбутній сирник.
  8. Випікайте при 150 градусах біля години. Якщо верхівка сирника почне підгоряти, накрийте верх форми фольгою. Готовий сирник не виймайте з форми доки не охолоне.
  9. Приготуйте глазур: 1 ст.л. вершкового масла, 2 ст.л. какао-порошку, 3 ст.л. сметани, 2 ст.л. цукру потримайте у кастрюлі на вогні до загустіння.
  10. Вкрийте сирник глазур`ю та поставте у холодильник до ранку (якщо витримаєте:) )
Навіть найменший оцінив такий варіант запіканки і вже назвав його тортиком:)

Комментариев нет: