вторник, 6 сентября 2016 г.

Шоколадні кексики з буряком

 Для тих діточок, які не полюбляють буряк, ці кексики будуть приємним відкриттям. Мої хлопчики ласували ними, запиваючи молочком з неабияким задоволенням. А ще в обід ніхто з них не хотів їсти класичний буряковий салат:)
Нам знадобиться:
  • 200 г буряка (відвареного)
  • 1 1/2 ст. борошна
  • 2 ст.л. какао (повних)
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. соди, гашеної соком лимону чи оцтом
  • 3 яйця
  • 1 ст. цукру (можна трохи менше, якщо буряк солодкий)
  • 3/4 ст. рослинної олії
  • 1 ст. л. манки
  • 1 ст. волоських горіхів
  • сіль
Приготування:
  1. Волоські горіхи потовчіть або подрібніть через міксер.
  2. Варений буряк подрібнити у пюре за допомогою блендера.
  3. Додайте до нього олію, ще раз розітріть.
  4. Змішайте окремо сухі складові: борошно, гашену соду, какао, корицю, манку.
  5. Розітріть яйця з сіллю та цукром.
  6. Замісіть тісто з усіма складниками етапів приготування (буде наче густа сметана).
  7. Розлийте тісто у формочки (у мене були силіконові з мінікексиками та велике деко-соти з антипригарним покриттям, вийшло однаково гарно).
  8. Випікайте за температури 180-190 градусів біля 30 хв. Готовність можете перевірити зубочисткою або сірником.
Кексики виходять пухкенькими, легенькими і такими шоколадними, що жоден не встоїть перед такою смакотою. Планую їх давати старшому синочку у школу та чоловікові на службу:) На фото квіти матусі з першого дзвоника Сашуні. Разом з ними до нас були завезені лісові мурашки, звільняли їх 2 дні, випускаючи на вулицю крізь вікно балкону:)

Комментариев нет: