Скоро до школи і треба продумати перекуси нашим розумничкам. Цим рецептом, хоч і не будете зловживати, але хоч іноді, гадаю, ним скористаєтеся;)
Для різноманіття можна змінити класичну форму на дивні завитки. Ми з синочком награлися з тістом до схочу, ось, що з цього вийшло:)
Нам знадобиться:
Приготування:Для різноманіття можна змінити класичну форму на дивні завитки. Ми з синочком награлися з тістом до схочу, ось, що з цього вийшло:)
Нам знадобиться:
- 5 ст. борошна
- 500 мл молока
- 3ст. л. цукру
- 1 пачка сухиж швидкодіючих дріжджів
- 2 ст.л. рослинної олії
- сіль
- сосиски
- яйце (жовток для змащування)
- Молоко нагріти, щоб було тепленьке.
- Розчинити у ньому дріжджі.
- Через кілька хвилин додати решту складових. Замісити тісто.
- Накрити ємність з тістом харчовою плівкою та залишити до його підняття у теплому місці.
- Розділити тісто на рівні частини, скатати їх у невеличкі колобки (на жаль, покрокові фото не зберіглися, тому спробую описати, як робили).
- Розрівняти кожен руками, по центру помістити сосиску, загорнути її, наче вареник.Зі сторони згину зробити декілька надрізів (не до кінця, щоб тісто трималося). Потім по черзі надрізані частинки вивертаємо у правий та лівий боки. Отримаємо симпатичний завиток, як на головному фото.
- Завитки змастити збитим жовтком. Випікати біля 20-25 хвилин.
Комментариев нет:
Отправить комментарий