воскресенье, 26 июня 2016 г.

Оселедець без оцту

Мої дітки ростуть і рецепти з ними:) Вперше пригощала старшого синочка оселедцем. Готувала навмисно його без оцту, смак не постраждав.
Нам знадобиться:
  • 2 оселедця (заморожені)
  • 500 мл води
  • 2,5 ст.л цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 2 гвоздики 
  • 2 лаврових листочка (невеличких)
  • 4 горошини духмяного перцю
Приготування:
  1. Приготувати маринад: закип`ятити воду, додати усі, крім нашого оселедця, інгрідієнти. Дати охолонути.
  2.  Оселедець промити, відрізати голови та почистити у середині. Розрізати поперек (у мене вийшло 4 шматочки).
  3. Помістити оселедець у півлітрову банку, залити охолодженим маринадом. Закрити кришкою та прибрати в холодильник на 1-2 доби.
  4. Перед вживанням вийняти з маринаду, почистити рибку від шкурки, вийняти кісточки та нарізати порційно. Приправити олійкою та цибулькою.
Можете заготовити на майбутнє, помістивши маринований оселедець у морозильну камеру.

Комментариев нет: