Ці тістечка з мого дитинства. Мама колись працювала на іграшковій фабриці "Житичі" медсестрою і взяла рецепт у своєї знайомої, дуже доброї Анни Іванівни. На жаль, її вже декілька років з нами немає, але рецепт живе. Приводжу буквально, без змін.
Нам знадобиться:
Нам знадобиться:
- 300 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ч.л. оцту
- 1-2 ст.л. молока
- дрібка солі
- 500 г яблук
- 50 г цукру
- мелена кориця
- цукрова пудра
- На дошку насипати 150 г борошна, зробити ямку, вбити туди 1 яйце, посолити, влити оцет, молоко і замісити тісто. Місити довго, до появи пухирців.
- Вершкове масло посікти з рештою борошна і замісити друге тісто.
- Перше тісто розкачати, на середину покласти друге (масляне), загорнути у вигляді конверта і легко качати від себе. Посипати борошном, скласти втроє і поставити на 10 хв. у холодильник. Цю операцію повторити 4 рази.
- Приготовлене тісто тонко розкатати, порізати на квадрати.
- Яблука помити, почистити від кожури, розрізати кожне навпіл, вибрати зернятка і покласти плоским боком на тісто. Присипати їх цукром та корицею.
- Зібрати до купи кути квадрата і заліпити білком (я не змащувала білком). Змастити яйцем.
- Покласти на лист і пекти в гарячій духовці 200 градусів протягом 20-25 хв.
- Ще гарячі слойки посипати цукровою пудрою.
Полюбляю ці тістечка за те, що в них мінімум цукру й тіста, максимум яблучок. Любо фотографувала їх на щойно вишитому рушничкові:)
Комментариев нет:
Отправить комментарий